Stockmar

Stockmar ekologiska och giftfria akvarellfärger, kritor & knådbivax

Stockmar är kända över hela världen för sina vaxkritor, knådbivax, akvarellfärger och färgpennor. Alla gjorda med samma enastående kvalitet och tradition. Bivaxkritorna och knådbivaxet består av 100 % bivax. Det är enbart färgpigment som är tillsatta.

Hans Stockmar grundade företaget i Tyskland 1922. Från allra första början har man ett nära samarbete med Waldorfskolans konstlärare i olika länder och genom deras pedagogiska och konstnärliga kunskap har de utvecklat sina produkter. Produktionen av Stockmar-produkterna sker enbart i Tyskland och i verksamheter där arbetsmiljöförhållandena är säkerställda och alla anställda har goda arbetsvillkor. Samtliga Stockmar-produkter kontrolleras manuellt innan de lämnar de produktionen. Produkterna har blivit kända över hela världen för sin höga kvalité. Regelbundet genomgår samtliga produkter provningar av oberoende laboratorier i Tyskland för att försäkra deras säkerhet och att de uppfyller kraven för ekologiska och giftfria produkter.

Stockmar kritor och akvarellfärger
Stockmar Akvarellfärger

Produkter med en positiv inverkan på barnets och människans utveckling av sina sinnen.

  • Harmoniska färger påverkar synsinnet
  • Bivaxdoften från knådbivaxet och vaxkritorna stimulerar luktsinnet
  • Materialets behagliga konsistens och form hjälper att utveckla känsel
  • Knådbivax skapar känslan av värme
  • Färgskalan, baserad på Goethes färgcirkel, är konsekvent i hela Stockmar sortimentet. De individuella färgerna matchar varandra oavsett material. Till exempel den röda färgen karmin på färgpennor och kritor, är detsamma som karmin i akvarellfärgen och knådbivaxet. Därför fungerar blandnings-tekniker mycket bra. Till exempel att blanda kritor tillsammans med akvarellfärger.

Stockmar akvarellfärger

Vi vill visa en av våra produkter som kan få vem som helst att känna inspiration till att ge sig hän och skapa en akvarellmålning! Detta set med akvarellfärger innehåller 12 st 20 ml flaskor. Alla färger i Goethes färgskala. Karminröd, cinnoberröd, citrongul, guldgul, ultramarinblå, preussisk blå, rödviolett, rödbrun, indigo, svart, vit. Setet innehåller förutom akvarellfärger dessutom en palett i trä, nöthårspenslar 14 + 6 mm, svamp, trasa och burkar för blanda färgen i.

Detta set kan ni som skolkunder hitta i vår webshop för skolor/förskolor. Är ni privatperson som är intresserad så kan hitta produkten hos någon av våra återförsäljare. Kontakta oss för mera information om Stockmar akvarellfärger!