Om Skolgrossisten

Om Skolgrossisten

 

Vår filosofi

Vi är leverantör av förskole- och skolmaterial som är tillverkat på ett ekologiskt, humant och miljövänligt sätt.

Skolgrossisten har levererat material till förskolor och skolor i mer än 20 år. Vårt fokus har alltid varit att vara personlig i kontakten med våra kunder och deras behov.
Vi har sedan starten varit en ledande leverantör till svenska Waldorfförskolor och Waldorfskolor.

Skolgrossistens produkter är framtagna med utgångspunkt i waldorfpedagogiken. Waldorfpedagogiken har en lång tradition av att sätta miljö och människa i fokus, både vid tillverkning och användande. Produkterna är tillverkade med utgångspunkt i att människans alla sinnen ska stimuleras. Doft, känsla och resultat.
Kundgruppen har med tiden breddats och idag levererar Skolgrossisten till förskolor och skolor oavsett pedagogisk inriktning.

Miljö & Kvalitet

Vi är leverantör av förskole- och skolmaterial som är tillverkat på ett ekologiskt, humant och miljövänligt sätt. Vi är partner till internationella Mercurius som är världsledande distributör av dessa kvalitetsprodukter. Mercurius har en partner spridda över hela världen.

Skolgrossistens produkter är framtagna med utgångspunkt i waldorfpedagogiken. Waldorfpedagogiken har en lång tradition av att sätta miljö och människa i fokus, både vid tillverkning och användande. Detta är Mercurius ledord i sin produktion av produkter. Produkterna är dessutom tillverkade med utgångspunkt i att människans alla sinnen ska stimuleras. Doft, känsla och resultat.

Skolgrossisten har levererat material till förskolor och skolor i mer än 20 år. Vårt fokus har alltid varit att vara personlig i kontakten med våra kunder och deras behov.
Vi har sedan starten varit en ledande leverantör till Waldorfförskolor och Waldorfskolor. Kundgruppen har med tiden breddats och idag levererar Skolgrossisten till förskolor och skolor oavsett pedagogisk inriktning.

Skolgrossisten levererar produkter till ett antal återförsäljare i Sverige. Hos återförsäljaren kan privatpersoner göra sina inköp.

Vår samarbetspartner Reklamlogistik som packar och distribuerar alla våra leveranser.

Emballage och trycksaker

De flesta av våra produkter levereras till vårt lager utan enskilda förpackningar, de packas på ett effektivt sätt med tanke på miljö och skrymmande transporter. Produkterna skyddas med en miljövänlig plast. Vi fortsätter denna leveranskedja genom att leverera produkterna till våra kunder på samma sätt.

Skolgrossistens marknadsföringsmaterial är miljöcertifierat och trycks på miljögodkänt papper.

Vi är anslutna till REPA, näringslivets system för återvinning av förpackningar.

Transporter och leveranser

Transporter ut till våra kunder sker i samarbete med speditörer som har ett certifierat miljöarbete. För att minska energiförbrukningen samordnar vi leveranser till er kunder och uppskattar när ni gör gemensamma beställningar till en och samma skola eller förskola. Vårt lager hos Reklamlogistik ligger i ett logistikområde i Jordbro där transporter från flera företag samordnas på ett miljövänligt och effektivt sätt.

Besök gärna vår logistikpartner Reklamlogistiks hemsida för mer information:
www.reklamlogistik.se