Bivaxljus från Dipam

Skolgrossisten har ett brett utbud av både färdiga bivaxljus och även material för att kunna skapa sina egna ljus av bivax. Bivaxljusen är tillverkade av 100% rent bivax och är av högsta kvalitet, utan några konstgjorda tillsatser. Ljusen har en naturlig bivaxdoft, mest märkbar vid bränning. Ljusen och övrigt material produceras av Dipam i Tyskland, i en liten verkstad i Driebergen.

Hållbar produktion av bivaxljus med lång tradition

Produktionen av ljusen och övrigt material sker på ett cirkulärt sätt utan restavfall, ljusen av bivax har en veke av ekologisk bomull (utan borax) och ligger i förpackning tillverkad av återvunnen kartong. Traditionen att stöpa ljus av bivax går tillbaka till 100-talet efter Kristus. Det sägs att det vara romarna som började med hantverket att använda just bivax till ljusstöpning.

Ett brett sortiment av bivaxljus och tillbehör

Dipams sortiment av färdiga bivaxljus består av ljus i olika former så som traditionella antikljus, blockljus, värmeljus (med eller utan aluminiumform), doftljus med citrondoft, julgransljus och tårtljus. Till dessa ljus finns det tillbehör som glaskoppar till värmeljusen, träljusstakar i olika former.

I vårt sortiment finns också Dipams produkter för egen ljustillverkning så som ljusstöpningsset, bivaxflingor, ljusvekar och bivaxplattor. Titta gärna på filmen!

Kul fakta! Biet runt världen 3 gånger för ett ljus av bivax!

Från Amsterdam till Istanbul. Så många CO2-neutrala kilometer flyger en bi för att samla tillräckligt med nektar för 1 gram bivax. För ett Dipam-ljus på 70 gram måste ett bi flyga runt om i världen mer än tre gånger. (nerkortat citat från Dipams hemsida)

Återförsäljare & Skola

För privatpersoner

Bivax värmeljus
Bivaxljus och material att skapa egna ljus av bivax från Dipam
Ljus av bivax

Rullat bivaxljus. Gör ditt eget ljus av bivaxplattor: