Choroi

Hos Skolgrossisten hittar du instrument från Choroi och utbudet består av flöjter, harpor, lyror, trätrummor, xylofoner, klockspel, handspel, rörtrummor, mm.

I mer än femtio år har Choroi utvecklat innovativa musikinstrument som inspirerar till kreativt spelande. Utvecklingen av dessa instrument har gjorts i samarbete med musiker, lärare, terapeuter och instrumenttillverkare från hela Europa. Alla instrument från Choroi tillverkas i social-terapeutiska miljöer i tio olika workshops över hela Europa. Bland annat ett i Järna utanför Stockholm. Varje individ bidrar på ett kreativt sätt till produktionsprocessen, mänskliga händer är involverade från början till slut, från att välja grovt trä till efterbehandlingen.

Ge ljud ett utrymme och Choroi-instrumentens speciella egenskaper

En av de speciella egenskaperna hos Choroi-instrument är det unika ”öppna” ljudet som svarar på det omgivande rummet. Instrumentets inre är utformade med speciella element som bidrar till denna rumsliga upplevelse av ljud. Naturligtvis spelar också materialen, trä eller metall, en viktig roll. Det är materialets inre kvalitet, dess dolda själ som resonerar och rör vid den inre strängen i lyssnaren. Denna inre sträng förstår musik intuitivt som en universell mänsklig upplevelse.

Vi försöker frigöra naturens dolda krafter

Choroi-instrumenten är handgjorda från noggrant utvalda material – som avslöjar det unika och vackra ljudet som lever i metall eller trä. Instrumenten är enkla att spela på utifrån ett kreativt sätt. Choroi-instrument är idealiska för användning i förskola/skola och terapi. Att göra musik tillsammans är ett underbart sätt att uppleva gemenskapen. Att göra instrumenten själva är också en social process. Alla instrument från Choroi tillverkas i social-terapeutiska miljöer i tio olika workshops över hela Europa. Bland annat ett i Järna utanför Stockholm. Varje individ bidrar på ett kreativt sätt till produktionsprocessen, mänskliga händer är involverade från början till slut, från att välja grovt trä till efterbehandlingen.

Beställ instrument från Choroi

Choroi flöjt

Choroi’s skolflöjter är speciellt designade för barn. När elever använder denna flöjt i gruppspel framkommer deras unika kvalitet. Flöjtens mjuka ton harmoniseras till en trevlig klingande helhet, även i stora nybörjarklasser, utan de vanliga skrämmande övertonerna och dissonanserna som kan uppstå med vanliga blockflöjter.

Musik har en direkt effekt på barn

Många Choroi-instrument har utvecklats speciellt för användning av och för barn. Speciellt det stora utbudet av olika flöjter så som intervallflöjten, pentatoniska flöjten och Alto F-flöjten. Samtliga av dessa flöjter är gjorda för att öka den musikaliska kapaciteten hos eleverna.

Skötsel av en Choroi-flöjt

Choroi´s flöjter är tillverkade av olika fina träslag till exempel av päronträ och rosenträ. För att säkerställa en lätt och finstämd tonkvalitet måste flöjten få chans att behålla sin livliga karaktär. I detta syfte oljas flöten regelbundet (minst en gång en månad), både inifrån och ut. Efter varje användning torkas flöjten inuti med rengöringspinnen. När flöjten ska oljas in så droppa olja (1-2 droppar) vid båda ändarna av flöjter. Så att oljan kan flyta in absorberas in i träet. Vi rekommenderar att ni använder enbart Choroi-flöjtolja eller helt ren jojoba olja. Andra olika typer av oljor passar inte!

Choroi - flöjt, harpor, lyror, mm.