Mercurius

Skolgrossisten är Mercurius Internationals partner i Sverige. I produktionen av Mercurius produkter är social integration ett nyckelord, detta innebär att vi alltid strävar efter att våra produkter produceras i verksamheter som anställer funktionshindrade eller personer som behöver introduceras till arbetslivet. Många av våra produkter är handgjorda och kontrollerade manuellt, vilket gör att produkten håller hög kvalité.

Vårt samarbete med producenter som jobbar på detta sätt skapar en meningsfull, glädjefull och utvecklande vardag för många personer. Ni som är Skolgrossistens kunder bidrar direkt till detta.

 

Period och skrivhäften från Mercurius

Mercurius har många års erfarenhet av att utveckla och producera lektionsböcker för skola och förskola, detta har lett till ett omfattande utbud av högklassiga lektionsböcker. Du hittar huvudlärarböcker, övningsböcker, samt böcker för geografi, musik, teckning, stavning och astronomi. Vi strävar efter det bästa materialet och tillverkningen som finns tillgänglig. Till exempel är våra lektionsböcker gjorda med papper som är 120 gram och är klorfritt. De är väldigt slitstarka med ett läderintryck och fina avrundade hörn. Vi erbjuder böcker med eller utan silkespapper mellan sidorna.

Häftena/böckerna från Mercurius är skräddarsydda för de enskilda ämnena.

De kan ha ett pedagogiskt koncept, till exempel breda rader för noter och guider för att lära sig handstil. Det finns speciella versioner för ämnen med särskilda behov som astronomi, geografi, musik.

Finns i olika storlekar och format. Mestadels 120 g klorfritt papper. Information finns vid varje artikel i webshopen.
Periodhäftena och en del av skrivhäftena är böcker är täckta av ett omslag som gjorda av 280 grams färgat papper med läderkänsla. Spiralbindning eller klammer. Rundade hörn.

Mercurius International