I SvD 26 juli 2018 kunde man läsa en intressant artikel om den populära Waldorfskolan som ligger ett stenkast från Silicon Valley, Kalifornien. 

”SILICON VALLEY, KALIFORNIEN. Waldorfskolan ligger nära stora högkvarter tillhörande Google och Facebook – symboler för varje startups våta dröm. Men på skolan är utbildningsmiljöerna för barnen helt teknikfria och datorer används sparsamt i högstadiet. Föräldrar som ägnar sin tid åt att ligga i den absoluta teknologiska framkanten vill inte att deras barn ska använda appar eller stirra på surfplattor. På skolan anses skärmtid hämmande för barnets utveckling. Pierre Laurent som har visat runt har själv arbetat på Intel och Microsoft och jobbar numera med marknadsföring. Hans dotter Maya går på skolan…

Hon betonar barnens personliga utveckling som att bygga relationer, kroppskoordinering och kreativitet, som hon menar hämmas av en skärm eftersom barnet då sitter still och inte tar in vad som händer runt omkring.

– Bolag som Microsoft försöker alltid ligga i framkant, men många idéer blir aldrig någon hit. Om några år kanske vi inte har surfplattor utan något helt annat. Det viktiga är att bygga individer, säger Pierre Laurent.

Ni finner hela artikeln här:

https://esvd.svd.se/svenskadagbladet/49692/article/755224/16/1/render/?token=3cd3adb350167e97a9533880fbbfc934

 

Solur

Samtliga bilder från Svd´s tidningsartikel 26 juli 2018.